Wat doet een peeling?

Kort gezegd stimuleert een peeling celvernieuwing en verwijdert het dode huidcellen. Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren. Dit kan zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen.

Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt nieuwe, jonge huid tevoorschijn en voelt de huid gladder aan. Een peeling maakt je huid egaler en de structuur wordt fijner als je het op een verantwoorde wijze doet. Skin Control werkt met het peeling programma van Image Skincare. Image Skincare is een cosmeceutical. Een cosmeceutical werkt dieper in de huid en de werkstof percentages zijn veel hoger dan de traditionele cosmetica. Hiermee kunnen we huidproblemen effectief gaan aanpakken.

Hieronder volgen diverse peelingen:

Signature Face Lift – Vitamine C

Signature Face Lift – Vitamine C peeling – is geschikt voor gevoelige huid en rosacea, droog/gedehydrateerde, grauw/vermoeide huid.

Een peeling met een hoge dosis Vitamine C wat de huid binnendringt om de huid te verstevigen. Het bevat glycolzuur dat dode huidcellen verwijdert en de huid zacht maakt. Door actieve enzymen zal de celvernieuwing versnellen en de huid onder de ogen oplichten. Door de aanwezigheid van diverse ingredienten zal de huid worden verstevigd, opgelicht en verfrist. Na 1 behandeling een zichtbaar resultaat! Tevens is de Signature face lift peeling de eerste fase in een eventueel peeling programma.

Acne Lift Level 1

20% Salicylzuur/Glycolzuur Peeling

Deze peeling is een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt kalmerend op de talgklieren en zorgt ervoor dat teveel talg de poriën niet afsluit. Het glycolzuur zorgt voor een zachte exfoliatie van de dode huidcellen en zorgt voor een snellere celvernieuwing. Het is mogelijk nog een stapje verder te gaan en (indien nodig) een Level 2 te ondergaan.

Lightening Level 1

Lightening Level 1 – is geschikt voor oppervlakkige pigmentatie, zone/donkere vlekken, ongelijke huidtint.

50% Melkzuur/ Kojic Peeling

Deze peelingcocktail is een mooie mix van werkstoffen die de huid verstevigen en oplichten. Deze formule geeft een 15% blekende werking om de melanine blokkade in de dieper gelegen lagen van de huid aan te pakken. Het is mogelijk een stapje verder te gaan en (indien nodig) een Level 2 te ondergaan.

Opmerking:
De huid kan binnen 24 uur schilferen en donkerder lijken door de exfoliatie van de huidcellen. Dit zal geleidelijk minder worden. Om pigmentvlekken succesvol te behandelen is het belangrijk om het geadviseerde Skin Control behandelplan voor pigmentvlekken te volgen.

Wrinkle Lift Level 1

Wrinkle Lift Level 1 – is geschikt voor alle fases van veroudering- en pigmentstoornissen.

40% Glycolzuur/Retinol Peeling

De Wrinkle Lift peeling van Image skincare is op basis van glycolzuur en retinol. De huid zal een gladdere structuur krijgen waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Een milde peeling die een tinteling kan geven. Het glycolzuur dringt erg snel naar de dieper gelegen huidlagen, vanwege zijn kleine 2- carbonmoleculaire structuur. Deze peeling zorgt voor een sterke doorbloeding waardoor de huid na de behandeling roze tot rood kan worden. Tijdens de behandeling voelt de huid strak en fris aan.

Na 24/48 uur kan de huid licht ontvellen. Hierdoor vind regeneratie van nieuwe cellen en vermeerdering van de collageenproductie plaats, om zo een jongere, gezondere huid te verkrijgen en minder rimpels. Het is mogelijk nog een stapje verder te gaan en (indien nodig) een Level 2 te ondergaan.

Menu